Onze worstmakerij & slagerij

In onze slagerij kunt u terecht voor het lekkerste vlees, wij werken met hele dieren die we zelf uitbenen voor de beste kwaliteit. Het hele dier wordt verwerkt, van vers vlees, tot worstmakerij en maaltijden. Zo proberen we zo respectvol mogelijk met het dier om te gaan.

Wij hebben een eigen worstmakerij. Hierin worden dagelijks heerlijke vleeswaren en worstsoorten ambachtelijk geproduceerd. Wij benen al ons vlees zelf uit en verwerken dit tot de heerlijke producten die u van ons gewend bent. Om extra goede kwaliteit te kunnen leveren zijn wij tevens lid van Het Worstmakers Gilde. Wij zijn in 2019/2020 voor het tweede jaar op rij verkozen tot Algemeen Nederlands Kampioen! 

Hiervoor worden bij alle leden van het Worstmakersgilde 2 maal per jaar 12 producten per keer onverwachts gekeurd, elk product krijgt een puntenwaardering, diegene met de hoogste score is worstmakerij van het jaar. Dat wij dit tweemaal achter elkaar zijn geworden is dan ook een ontzettende eer en iets waar we enorm trots op zijn!

Ook is onze rookworst in 2021 bij de Nationale vakwedstrijden voor de 10e maal tot kampioen van Nederland gekozen!

Meester worstmakers

 De opleiding Meester Worstmaker is een initiatief van het Worstmakers Gilde, een landelijke stichting van ambachtelijke slagers met als doelstelling: worst en vleeswaren maken van topkwaliteit. Niet alleen komen alle aspecten van het maken van worst en vleeswaren aan de orde, ook het belang van de versheid van producten, perfect ambachtelijk afwerking van de worst en vleeswaar en het juiste gebruik van kruiden en specerijen wordt behandeld. Het gaat immers om de kwaliteit en de prima smaak.

Vijf toetsen moeten door de deelnemers worden afgelegd, zowel theoretisch als praktisch. Zo’n toets kun je rustig een ‘een meesterproef’ noemen.

Onze worstmakers zijn Meester Worstmaker!
Een titel om met recht trots op te zijn

Historie

Wij zijn alweer de vijfde generatie Putman. Peter Putman uit Westervoort was de eerste generatie ‘Slagter’. In 1873 werkte Peter ’s zomers als rietdekker, maar in de winter had hij geen werk en ging hij als ‘slagter’ aan de slag dat toen nog bij de mensen aan huis gebeurde. Twee generaties later was Slagerij Putman alom bekend als kwaliteitsslager. In 1967 besloot de familie de sprong naar de stad te wagen en vestigden ze zich aan de Steenstraat. Vanaf 2011 hebben wij, Pepijn en Laura de zaak van onze (schoon)ouders overgenomen. Met hart en ziel en met oog voor detail zetten wij ons in voor natuurlijk lekkere producten. Onze slagerij draait niet meer alleen om een stukje vlees. We zijn slagerij, traiteur, delicatessenwinkel in één. Ook hebben we een partyservice. Kortom met onze producten wordt elke maaltijd een feestje.

Wist u dat

Wij al 8 keer zijn gelauwerd met titel van beste rookworst van Nederland.
…u bij ons nog terecht kunt voor varkenswangen, orgaanvlees en andere delen van vlees? Bij de meeste slagers is dat niet meer verkrijgbaar.
…wij altijd vrouwelijk vlees inkopen: dat is namelijk mals en zacht.
…wij rechtstreeks uit Italie prachtige Italiaanse delicatessen importeren? De lekkerste salami’s en Parmahammen hebben wij voor u uitgekozen.
…wij tot in detail de kwaliteit bewaken van onze producten en eigengemaakte heerlijkheden. Zo schillen wij de aardappels zelf voor de lekkerste puree en stamppotten.
…wij onze bouillons zelf trekken voor onze ragouts?
…wij graag het beestje bij de naam noemen? Normaal wordt er weinig gesproken door slagers over het slachtproces terwijl het een belangrijke factor is. Wij vinden het van groot belang dat de dieren die wij inkopen met respect worden behandeld en zo dicht mogelijk bij de boerderij naar een (kleinschalig) slachthuis gaan. Zorgvuldige omgang met de dieren dat smaakt gewoon beter.
..wij zelfs over de peper die wordt gebruikt hebben nagedacht? Zuivere witte peper verhoogt de smaak van het vlees maar maskeert haar niet. We houden het graag puur.

Shopping Cart